Kakas, francia palacsinta,
de nem a tltelke, hanem a tsztja, meggyes-trs tltelkkel. Egszen ms, mint egy sima palacsinta.
Hozzvalk:
25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojs
6 ek. cukrozatlan kakapor
4 ek .cukor
1 csipet s
1 ek. olaj
1-2 ek. rum
kevs vaj
Tltelk:
1/2 kg tr
2 dl tejfl
1 kk. vagy vaniliscukor
cukor zls szerint
rlt fahj
kimagozott meggy
Elkszts:
1. A palacsintatszthoz sszekeverem a lisztet a kakaval, cukorral, sval. Hozztm a tojsokat s aprnknt hozzntve a tejet, simra keverem kzi habvervel . A vgn belekeverem az olajat s fl rra beteszem a htszekrnybe.
2. Kzben a tltelkhez a hozzvalkat a meggy kivtelvel simra keverem.
3. A tsztbl vastagabb palacsintkat stk, nekem ebbl a mennyisgbl 16 palacsinta lett. Minden palacsinta eltt borsnyi vajat teszek a serpenybe.
4. Megkenem a palacsintkat a trkrmmel, kirakom meggyszemekkel s sszetekerem.
|